Gazduire inregistrare domenii reclama seo gazduire web inregistrare domeniu gazduire email
Oferta gazduire web Produse gazduire web hosting Facilitati gazduire web hosting Garantie gazduire web hosting Sondaj gazduire web hosting Documentatie gazduire web hosting Detalii gazduire web hosting Comanda gazduire web hosting
  Ansamblu    Manual gazduire web    Departamentul vanzari   FAQ   Telefonic   Status   Informatii contact
Gazduire facilitati web hosting

 

     4.5.10. Configurare ALIAS

     Alias-urile pentru domeniu, consta in creearea de nume de domeniu care vor directiona utilizatorul catre IP-ul unui site diferit. De exemplu, daca numele domeniului dvs este exemplu.com, puteti sa inregistrati un alt nume de domeniu, exemplu: exemplu.net, alias care va directiona cererile catre exemplu.com. Aceasta inseamna ca fiecare utilizator de pe internet care va accesa exemplu.net va ajunge la exemplu.com.

Un alias pentru domeniu poate avea:
- propria sa zona DNS;
- inregistrari DNS definite de utilizator;
- server de mail separat.

Intai, inregistrati domeniul pe care vrei sa il setati drept alias la un registrar.

Apoi in control panel, intrati in pagina Editeaza domeniul si dati click pe butonul , corespunzator serviciului "Aliasuri pentru domenii".
Daca nu stiti cum sa ajungeti in pagina de editare a configurarilor domeniului, mai multe detalii aveti [aici]
Dand clickpe butonul va aparea urmatoarea pagina:

Alias pentru domeniu domeniu1.ro: In acest camp introducem numele alias-ului domeniului pe care l-am inregistrat in prealabil la un registrar. domeniu1.ro, reprezinta numele domeniului existent pentru care cream alias-ul.
Creaza zona DNS (recomandat): creaza zona DNS pentru acest alias.
New Mail Domain Alias: creaza aliasuri si pentru serviciul de mail. Astfel daca bifati aceasta casuta, orice mail, de exemplu, catre nume@alias_domeniu1.ro, va ajunge in casuta postala nume@domeniu1.ro, alias_domeniu1.ro fiind alias pentru domeniul domeniu1.ro

Dati clickpe butonul Trimite.
Veti reveni astfel in pagina Editeaza domeniul.