Gazduire inregistrare domenii reclama seo gazduire web inregistrare domeniu gazduire email
Oferta gazduire web Produse gazduire web hosting Facilitati gazduire web hosting Garantie gazduire web hosting Sondaj gazduire web hosting Documentatie gazduire web hosting Detalii gazduire web hosting Comanda gazduire web hosting
  Ansamblu    Manual gazduire web    Departamentul vanzari   FAQ   Telefonic   Status   Informatii contact
Gazduire facilitati web hosting

Web hosting si gazduire - ALFA


     3. Pagina de start

      3.1. Prezentare generala

 

     Pagina de start poate fi impartita in trei parti. O parte superioara, si doua fereastre, una in partea stanga si una in partea dreapta. In stanga aveti lista domeniilor si utilizarea generala a resurselor dvs. In dreapta imaginile reprezinta meniurile unde puteti sa schimbati setarile si sa administrati resursele dvs.

     Elemente vizuale folosite in CP

     Prin elemente vizuale ne referim in acest context la mici iconite, care in momentul cand dati click pe acestea sunt realizate anumite actiuni. Mai jos aveti un tabel general cu acestea si posibilele actiuni:

Adauga un nou obiect (un domeniu, o adresa email, un user etc.).
 sau 
Editeaza proprietatile acest obiect (poate fi un domeniu, user etc).
Sterge acest obiect (un domeniu, email etc.).
Un click pe acest simbol va deschide o mica fereastra popup cu detalii.
In general daca dati click pe acest simbol, va deschide site-ul la care se refera intr-o noua fereastra.
Acest simbol semnifica ca serviciul respectiv este inactiv (off). Dand click pe acesta va activa serviciul respectiv.
Acest simbol semnifica ca serviciul respectiv este activ (on). Dand click pe acesta va dezactiva serviciul respectiv.
Daca intampinati vreo problema, dand click pe acest simbol creaza un ticket pentru suportul tehnic.

De asemenea este suficient sa lasati prompter-ul mouse-ului cateva momente pe fiecare din aceste simboluri si o scurta explicatie, in care este descrisa actiunea, va aparea.

     3.2. Partea superioara

    Aici nu sunt decat doua elemente:

Dand click pe 'Prima pagina', oriunde va veti afla veti fi adusi in Pagina de Start.

Daca dati click pe 'Iesire' veti a termina sesiunea curenta de administrare. Este sinonim cu iesirea din contul dvs. de hosting. Pentru a reveni in aceasta pagina de start va fi necesar sa va autentificati din nou.

 

     3.3. Fereastra stanga

     

Vom analiza pe rand fiecare din resursele/elementele ce se se pot regasi in aceasta fereastra:

In imaginea de mai sus, 'Utilizator:', reprezinta username-ul dvs., cu care v-ati autentificat. La 'Autentificare FTP' este trecut username-ul pe care il folosit pentru a va autentifica prin ftp, pentru transferul de fisiere. 'Profil' reprezinta planul pe care il folositi. 'Perioada de plata' reprezinta intervalul de timp la care realizati plata pentru contul dumneavastra. Dupa cum puteti observa din imaginea de mai sus, resursele 'Profil' si 'Perioada de plata' pot fi schimbat dand click pe simbolul

In imaginea de mai sus sunt afisate primele trei domenii pe care le-ati configurat in contul dvs. de hosting. Daca aveti mai multe domenii configurate si doriti lista completa puteti da click pe '... mai multe domenii ...'.

Dand click pe numele domeniului, va permite sa editati anumite resurse legate de domeniul respectiv. Asupra editarii resurselor legate de un anumit domeniu vom reveni in urmatoarele capitole.

Langa fiecare nume de domeniu, puteti observa simbolul . Dand click pe aceasta icoana va deschide o fereastra noua, in care puteti vizualiza site-ul respectiv.

Mai sus este prezentat traficul pe care contul dvs. l-a realizat. (FTP, WWW, Email etc.).
Aici este 3.1 MB, dintr-o limita de 15 GB. Limita o puteti schimba dand click pe simbolul .
De asemenea pentru a vizualiza detalii privitoare la trafic pentru fiecare domeniu configurat, dati click pe . Va va aparea o fereastra in care veti observa o lista completa a domeniilor dvs., si traficul pentru fiecare domeniu in parte, precum si posibilitatea de a vedea statistici pentru fiecare domeniu configurat, dand click pe prezenta in dreapta numelor domeniilor.

Reprezinta spatiul pe disc utilizat din totalul spatiului utilizat (www, email, baze de date, loguri etc.). Limita de utilizare a spatiului disc poate fi modificata dand click pe iconita .

In imaginea de mai sus sunt prezentate resursele utiizate. De exemplu la 'Domenii Standard' apare in coloana 'folosit' numarul 5, iar in coloana 'gratis' numarul 30. Deci, folositi 5 domenii din 30 cate sunt gratuite. Aceasta inseamna ca puteti adauga inca 25 de domenii. Cand veti dori sa aduagati al 31-lea domeniu, control panel va spune ca va trebui sa platiti pentru el si va cere confirmarea daca sa il adauge sau nu.
Numarul din coloana 'maxim' semnifica cate domenii puteti adauga. In acest exemplu acest numar lipseste, deci nu exista o limita. Numarele din coloana 'gratis' si 'max' pot varia in functie de planul de hosting pentru care ati optat.

Urmatorul element din fereastra stanga este:

Dand click pe 'Selecteaza design' in partea dreapta va aparea o casuta ca mai jos, in care va puteti selecta modul in care doriti sa arate interfata Control Panel-ului.

Elementele care pot fi modificate sunt inconjurate cu rosu. Astfel avem trei setari pe care le putem modifica la modul in care apare interfata control panel-ului.

1. Primul element 'Alege design'. Selectati din casuta designul preferat, apoi dati click pe butonul "Alege"

2. Al doilea element 'Alege tipul de pictograme'. Selectati din casuta multimea de pictograme preferata si dati click pe butonul "Set"

3. Al treilea element si ultimul 'Stare ToolTips' se refera la optiunea de a avea afisate in control panel, la inceputul fiecarei pagini, informatii ajutatoare.
Simbolul prezent in coloana din dreapta , semnifica faptul ca starea este activa. Daca doriti dezactivarea acestora dati click pe simbolul respectiv.
Daca sunteti incepator in utilizarea control panel-ului este indicat sa lasati activata aceasta optiune.

'Schimba limba', dand click pe aceasta va apare in fereastra stanga o casuta:

de unde din lista 'Language', marcata mai sus prin culoare rosie, puteti selecta limba in care doriti sa fie folosita in cadrul control panel-ului.
Un alt element in aceasta casuta este simbolul , prezent in dreapta 'Languages', elemente marcate prin galben in figura de mai sus. Dand click pe acesta va apare o noua fereastra in care vi se vor preciza detalii suplimentare referitoare le schimbarea limbii.

Ultimele doua elemente prezente in fereastra din partea stanga sunt:


Destul de sugestiv. Dand click pe 'Prima pagina', oriunde v-ati afla in cadrul control panelului, va intoarceti la pagina de start.
Dand click pe 'Iesire' inchideti sesiunea de administrarei si parasiti astfel control panel-ul.

     3.4. Fereastra dreapta

 

     In fereastra din dreapta aveti link-uri catre diferite sectiuni de administrare din control panel pentru contul dvs. de web hosting. Le aveti explicate in continuare.

 

     3.5. Optiuni generale

 

     Aici aveti incluse: 'Domenii', 'Optiuni www', 'Schimba parola', 'Modificare cont', 'Adauga cont'.
La "Domenii" puteti administra domeniile dvs. incluzand setarile pentru site-ul web, php, zone etc.
La "Optiuni WWW" aveti link direct catre administrarea setarilor http ale domeniilor dvs., gen PHP on/off, CGI etc.
La "Schimbare parola" va puteti schimba parola dvs. oricand.
La "Modificare cont" in unele planuri de gazduire puteti aduce schimbari contului de web hosting referitoare la planul de gazduire folosit si perioada de timp pentru care doriti sa platiti.
La "Adaugare cont" puteti adauga sub-conturi de administrare pentru planurile care au inclusa aceasta optiune.

Gazduire si solutii de web hosting ALFA
Gazduire web si inregistrare domeniu Gazduire web hosting si inregistrari domenii