Gazduire inregistrare domenii reclama seo gazduire web inregistrare domeniu gazduire email
Oferta gazduire web Produse gazduire web hosting Facilitati gazduire web hosting Garantie gazduire web hosting Sondaj gazduire web hosting Documentatie gazduire web hosting Detalii gazduire web hosting Comanda gazduire web hosting
  Ansamblu    Manual gazduire web    Departamentul vanzari   FAQ   Telefonic   Status   Informatii contact
Gazduire facilitati web hosting

 

     12. Scripturi CGI

     CGI Wizard

Este pusa la dispozitia dvs. posibilitatea de a extinde functionalitatea site-urilor dvs. folosind scripturi CGI. Este facilitat acest lucru prin configurarea pas cu pas a urmatoarelor scripturi:

Counters
Carte de oaspeti (GuestBook)
FormMail
Chat
phpBB
mnoGoSearch

Toate scripturile CGI pentru un anumit site se afla in directorul cgi-bin, doar daca nu este specificat altfel. Daca stergeti in mod accidental oricare dintre fisierele preinstalate in acest director, puteti sa le recuperati, mergand in pagina Serviciu Web si dand clickpe Restaureaza configurarile implicite. Fisierele existente vor ramane neatinse, deci nu veti pierde nici un fel de modificari. Pentru a evita schimbarile nedorite in aceste fisiere CGI, stergeti aceste fisiere, si apoi dati clickpe Restaureaza configurarile implicite. De asemenea puteti folosi acest link pentru a restaura pagina temporara de index implicita.

Directorul dvs. Home contine mai multe sub-directoare implicite. Numarul acestora si numele va fi diferit in functie de planul de hosting pe care il aveti, insa unele exista in toate planurile. Iata cateva dintre care sunt automat create si nu pot fi sterse:

- Directoarele care contin site-urile dvs. Fiecare site ce este gazduit isi are fisierele si directoarele in propriul sau director. Numele acestui director este acelasi cu numele domeniului site-ului respectiv. Daca aveti mai multe site-uri, veti avea mai multe asemenea directoare. Acestea sunt directoarele unde va veti uploada fisierele .html, sau oricare alte fisiere care doriti sa fie accesibile de pe internet. Fiecare din aceste directoare poate contine propriile lor directoare /webalizer sau /modlogan.
Nu stergeti nici unul din aceste directoare. Site-ul dvs. este prea valoros pentru a-l pierde printr-un simplu click.

- Directoarele Logs. Contine directoare pentru fiecare site ce are activat serviciul de logging. Fiecare asemenea director contine propriile fisiere de logging care sunt necesare pentru a scrie/a citi datele referitoare la vizitele ce s-au facut catre site-ul dvs. Stergerea acestor directoare va cauza pierderea statisticilor web acumulate in urma activitatii site-ului dvs.

- Directoarele subdomeniilor. Cand va creati un subdomeniu, un nou director este creat avand numele subdomeniului respectiv. Daca stergeti directorul subdomeniului, vizitatorii vor primi eroarea 404 "File not found" cand vor urmari sa acceseze subdomeniul.

 

     12.1. Counter
     Counter-ul contorizeaza numarul de vizitatori ai site-ului dvs. ce acceseaza o anumita pagina. Afiseaza numarul de utilizatori pentru pagina respectiva.

Pentru activa acest script, in prima pagina din control panel dati clickpe icoana Counters

Va aparea o lista cu domeniile pe care le aveti:

Dati clickpe butonul . Pentru a activa scriptul pentru pagina respectiva.

Dati apoi clickpe butonul pentru a configura scriptul respectiv.

File name: introduceti numele fisierului in care veti folosi scriptul.
Style: selectati din lista modul in care doriti sa arate counterul..

Dati apoi clickpe Submit.

In pagina in care doriti sa apara counter-ul introduceti primul cod html, precizat in casuta de mai sus. In cazul nostru este <img src=/cgi-bin/BSCounter/bsimgcount.cgi?file=test.html&style=LED border=0>
Dand clickpe link-ul Here puteti vizualiza statistici despre vizitatorii care au accesat pagina in care ati introdus counter-ul.
Pentru a genera statistici in orice pagina doriti dvs. folositi al doilea cod html precizat mai sus. In cazul nostru este:
<a href=/cgi-bin/BSCounter/bsimgcount.cgi?what=view&file=test.html>View statistic</a>


     12.2. Guestbook (Carte de oaspeti)
Permite ca vizitatorii sa lase aici unele impresii, observatii legate de site-ul dvs.

Pentru a activa Guestbook in prima pagina din control panel dati clickpe iconul Carte de oaspeti (guestbook)

Va aparea o lista cu domeniile disponibile:

Dati apoi clickpe butonul pentru a activa acest script pentru domeniul/subdomeniul respectiv.

Dati apoi clickpe butonul pentru detalii despre script.

Puteti pune in orice pagina link catre aceasta Carte de oaspeti folosind codul html:
<a href=cgi-bin/guestbook/guestbook.cgi>WebGuestbook</a>

Pentru a modifica fisierele de configurare pentru acest script, editati fisierele din directorul /cgi-bin/quest-book/ apartinand directorului site-ului pentru care ati activat scriptul.

     12.3. FormMail
     Formmail este un script ce va permite sa preluati intr-un formular html anumite date si sa le trimiteti apoi catre o adresa de mail pe care o precizati dvs.

Pentru a instala acest script pentru un domeniu/subdomeniu, dati clickin prima pagina a control panel-ului pe icoana Formmail

Va apare o lista cu domeniile/subdomeniile disponibile:

Dati clickpe butonul :

Dati clickpe butonul pentru a viuzaliza informatiile necesare pentru configurarea scriptului:

"Example of how to use Formmail". Puteti da clickpe HTML pentru a vizualiza un exemplu de form. Pentru a vedea cum arata codul sursa, dati clickpe Source.

In exemplul folosit adresa spre care va fi trimis datele din form este postmaster@numedomeniu.ro . Puteti insa sa modificati acest cod dupa propriile dvs. necesitati si sa il integrati in pagina web in care doriti.

     12.4. Chat

     Acest script va permite sa purtati discutii intre mai mult utilizatori prin intermediul www-ului. Pentru a activa acest script, in prima pagina din control panel, dati clickpe icoana Chat.

In pagina urmatoare vor fi prezentate o lista cu domeniile/subdomeniile pe care puteti sa instalati acest script.

Dati clickpe butonul corespunzator domeniului pentru care doriti sa activati scriptul respectiv.

Pentru a vizualiza informatiile referitoare la folosirea acestui script dati apoi clickpe butonul .

Sunteti informat astfel de instalarea scriptului. Puteti pune in orice pagina doriti codul html pentru accesarea WebChat-ului.
Calea relativa la WebChat este: /cgi-bin/chat/chat.cgi.

Daca doriti sa accesati imediat WebChatul dati clickpe linkul here.

     3.5. PhpBB - PHP Bulettin Board
     phpBB este o aplicatie scrisa in limbaj php de tip bulettin board, adica este un forum de discutii. Este distribuit de The phpBB Group in regim Open Source sub licenta GNU .

Se poate porni acest serviciu fie din prima pagina a control panel-ului dand clickpe icoana phpBB

iar din lista ce apare dati clickpe butonul corespunzator domeniului unde doriti sa activati phpBB.

Fie din pagina de configurare serviciului web, dand clickpe acelasi buton corespunzator serviciului phpBB.

phpBB foloseste baze de date. Astfel va trebui sa creati o baza de date sau sa folositi una existenta.

Selectati apoi din lista Baze de date MySql baza de date. Selectand New database veti crea o noua baza de date. Atentie: Daca alegeti una din bazele de date deja existente continutul tabelelor va fi sters.
Puteti sa administrati aceasta baza de date cu orice client MySql sau cu ajutorul aplicatiei phpMyAdmin din control panel.
Pentru mai multe informatii privind MySql va rugam cititi sectiunea MySql din acest manual.

Dupa ce ati ales baza de date si utilizatorul pe care doriti sa il folositi, dati clickpe butonul Next. In cazul in care ati ales New database va aparea fereastra urmatoare:

Introduceti in campul Nume baza date, cum doriti sa se numeasca noua baze de date. In campul Descriere baza date treceti de exemplu: phpBB database. Dati apoi clickpe butonul Continua.

Nume utilizator: introduceti aici noul username care va folosi baza de date nou creata.
Parola: introduceti parola pentru utilizator.
Confirma parola: introduceti din nou parola, pentru verificare.
Dati apoi clickpe butonul Continua.

In functie de pagina de unde ati pornit serviciul phpBB va apare:

sau

Urmatorul pas, dupa ce ati revenit in pagina de unde ati activat phpBB, este sa dati clickpe butonul pentru a instala scripturile.

Dati clickpe Yes, I would like to do it. pentru a permite crearea acestora.
Vi se va deschide o noua fereastra a browser-ului:

Dati clickpe Finish Installation. Veti fi redirectat catre pagina administrare.
In cazul in care acest lucru nu se petrece, dati clickpe butonul . Se va reseta astfel scriptul config.php care contine configurarile pentru accesarea bazei de date folosite de phpBB.


     3.5. mnoGoSearch - Search Engine
     Pentru a configura acest script CGI, trebuie mai intai sa ajungeti in pagina de configurare a serviciului web pentru domeniul respectiv.

Scriptul mnoGoSearch se gaseste in directorul cgi-bin, dar configurarile acestuia sunt localizate in directorul mnoGoSearch/ din directorul dvs. radacina.

Pentru a activa acest serviciu dati clickpe butonul . Va apare urmatoarea fereastra:

Selectati apoi din lista Baze de date MySql baza de date. Selectand New database veti crea o noua baza de date. Atentie: Daca alegeti una din bazele de date deja existente continutul tabelelor va fi sters.
Puteti sa administrati aceasta baza de date cu orice client MySql sau cu ajutorul aplicatiei phpMyAdmin din control panel.
Pentru mai multe informatii privind MySql va rugam cititi sectiunea MySql din acest manual.

Dupa ce ati ales baza de date si utilizatorul pe care doriti sa il folositi, dati clickpe butonul Next. In cazul in care ati ales New database va aparea fereastra urmatoare:


Introduceti in campul Nume baza date, cum doriti sa se numeasca noua baze de date. In campul Descriere baza date treceti de exemplu: mnoGoSearch database. Dati apoi clickpe butonul Continua.

Nume utilizator: introduceti aici noul username care va folosi baza de date nou creata.
Parola: introduceti parola pentru utilizator.
Confirma parola: introduceti din nou parola, pentru verificare.
Dati apoi clickpe butonul Continua.

Acum in locul butonului vor aparea trei butoane:

Dand clickpe veti dezactiva acest serviciu. Pentru a vizualiza pagina de cautare a mnoGoSearch dati clickpe . Pentru a face disponibila aceasta facilitate utilizatorilor de pe internet, nu uitati sa puneti un link catre pagina mnoGoSearch pe paginile dvs. web.
Puteti sa extindeti performantele acestui serviciu (de ex: configurarea local charset) editand fisierul indexer.conf. Pentru detalii privind editarea acestui fisier, cititi indexer.conf-dist, care poate fi gasit in directorul mnogosearch/'domeniu'/.
In cazul in care ati configurat gresit, aveti posibilitatea restaura configurarile la cele implicite dand clickpe butonul , dar toate configurarile pe care le-ati realizat vor fi sterse.

Gazduire web si inregistrare domeniu Gazduire web hosting si inregistrari domenii